Kokulu İlaçlama

Kokulu İlaçlama

Haşerelerin yoğun olarak görüldüğü yerlerde kokulu ilaçlama yapılmalıdır. Kokulu ilaçlama sıvı şekilde püskürtme yöntemiyle yapılmaktadır. Örneğin; hamamböcekleri kapsüller halinde ürerler ve her bir kapsülde 35-40 adet yavru bulunur. Yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Dişi ergin hamamböcekleri öldükleri zaman bile yumurta bırakırlar. Bu nedenle haşerelerin yoğun olduğu alanlarda etkili bir ilaçlamanın yapılması gerekmektedir. Kokulu ilaçlamada kısa zaman içinde sonuç alınır. Bu ilaçlamada mekanınızı kısa bir süre terk etmeniz gerekmektedir. Bu ilaçlama sırasında ilaçlanan alanda bulunmamanız ve evcil hayvanlarınızı dışarı çıkarmanız gerekir,çıkarılması mümkün olmayan akvaryum varsa akvaryumun üstü iyice kapatılır ve ıslak havlu ile iyice örtülür. İlaçlama bittikten birkaç saat sonra mekanınızı havalandırarak günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Kokulu İlaçlama Yönteminin Özellikleri

- Kokulu ilaçlama çok etkili bir ilaçlama şeklidir. - Kokulu ilaçlama yapılan mekanda ekiplerimiz dışında hiç bir canlının bulunmaması gerekmektedir. Çünkü, kokulu ilaçlama insan sağlığı açısından çok sakıncalıdır. - Kokulu İlaçlama yapılandıktan sonra mekandaki tüm kapı ve pencereler ortalama iki saat süresince kapalı tutulmalıdır. Bunun sebebi ilacın etkisini korumasıdır. - Kokulu ilaçlama işlemleri tamamlandıktan sonra mekan en az 2 saat süresince havalandırılmalıdır. Bu süre bitimine kadar aynı şekilde mekana canlı girmemelidir. - Kokulu ilaçlama yapılan alandaki tüm gıda malzemeleri, tabak, çatal, bıçak vb. kapalı bir yerde saklanmalıdır.

Kokulu İlaçlar Nasıl Uygulanır?

Kokulu ilaçlama şekilleri sıvı böcek ilaçlarının püskürtme yöntemi ile yada sisleme makinesi kullanılarak buharlama yöntemi ile yapılır. Çeşitli etken maddelerin birleşimi ile genzi yakan tinerimsi bir hoş koku yayan ruhsatlı böcek ilaçları içerdiği maddeler ile haşerelerin daha kısa sürede imha edilmesini ve sağlam kabuklarının ilaçlatan etkilenmesine sebep olur. Zaten böcek ilacında temel hedef böceklerin direncini kırıp kısa sürede imha olmasını sağlamak olduğu için ruhsatlı böcek ilaçları bu amaca uygun olarak üretilir. Yoksa kokulu ilaçlama zirai ilaçlar kullanılarak yapılır şeklinde düşünmek son derece yanlış ve asla böyle bir işe kalkışmamak gerekir. Örnek verecek olursak en kaliteli bayer böcek ilacı etken madde olarak deltamethrin içerir. Bu madde aslında insan teni ile temas ettiği zaman eldiven kullanılmaması durumunda ciltte iğnelenme benzeri batma ve tahrişe yol açar. Bu nedenle böcek ilaçlama profesyonel bir ekibin işidir. Amatörce uygulama son derece risklidir.